3D tisk GEG Sušice

V pátek se v kavárně u sušického kina konala vzdělávací akce o 3D tisku a 3D tiskárnách. Součástí byl i workshop, kde jsme v online programu Tinkercad modelovali vánoční cukroví 🙂

Na přednášce bylo hodně dětí, odhadem z vyššího stupně ZŠ. Paní přednášející Hanka probrala historii, různé metody tisku i jeho využití. Dokonce jsme probrali i výhody, proč by si (např. základní škola) měla 3D tiskárnu pořídit.

Druhou částí akce byl workshop. Na něm bylo vidět, že ho paní Hanka udělala pro děti a ne pro počítačové experty (ačkoliv i někteří starší měli problémy, např. s použitím vektorového editoru). Práci jsme zahájili vytvořením vektorového obrázku perníčku. Pak jsme na něj udělali polevu. Oba soubory jsme převedli na křivky a importovali do Tinkercadu, kde jsme oba modely správně zarovnali tak, aby poleva byla „vystouplá“ nad těstem. Bohužel bylo možné vytisknout jen jeden model. Ten si paní Hanka vzala od jedné sympatické dívky a pomocí 3D sliceru rozřezala model na vrstvy a nahrála do 3D tiskárny. Ta se nejdříve zahřívala a pak skutečně vytiskla to, co měla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *