Došla trpělivost – Cyanogenmod pro LG G2

LG slíbilo novou verzi systému Android už na začátek dubna. Jak to bývá, svůj slib nesplnilo a já se rozhodl instalovat můj oblíbený CyanogenMod. Postupoval jsem podle návodu na adrese http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_d802.

Redefine download instagram reel with our easy-to-navigate interface.

V tomto článku uvedu své postřehy, jak CM nainstalovat do telefonu LG G2 (model d802). Článek může pomoct čtenářům s méně zkušenostmi. Použil jsem utilitu IOroot, která je distribuovaná s ořezaným ADB (není třeba stahovat Android SDK). Všechny odkazy jsou uvedeny v původním návodu na oficiálních stránkách CynogenModu.

Edit: Tento postup nelze aplikovat na nejnovější stock ROM ve verzi 5.0.2. Downgradujte na verzi KitKat 4.4.2 (postup je stejný jako při Návratu k původní stock ROM pro LG G2).

Zkopírovat instalační soubory (předtím, než – a jestli – bude třeba restartovat server jako root):

./ioroot/bts/adblinux push cm-12-20150517-NIGHTLY-d802.zip /sdcard/
./ioroot/bts/adblinux push gapps-51-arm64-2015-05-03.zip /sdcard/

Vytvořit symbolicky odkaz na sleep. IOroot totiž používá příkaz „SLEEP“ místo systémového „sleep“.

cd /bin
sudo ln -s sleep SLEEP

Nastavit spouštěcí práva pro ořezaný ADB:

chmod +x bts/adblinux

Pokud se během instalace zobrazí: „error: insufficient permissions for device“, je třeba připojit telefon jako root a dokončit instalaci ručně:

cd bts 
./adblinux kill-server
sudo ./adblinux start-server
./adblinux sideload datroot.zip

Nainstalovat FreeGee z Play Store. Možná bude chtít stáhnout BusyBox. Z FreeGee instalovat CWM nebo TWRP. Pokud zobrazí hlášku o „Not supported“, nainstalovat AutoRec, který provede downgrade systému a nainstaluje TWRP:

./ioroot/bts/adblinux install D802_AutoRec.apk

Spuštěním AutoRecu ze seznamu aplikací a potvrzením všech výstrah dojde k re-flashnutí, které umožní instalaci nového systému.

V Recovery je možné udělat zálohu. U mě bylo třeba zálohovat 5880MB. Pro uvolnění místa jsem smazal všechny fotky:

./ioroot/bts/adblinux shell
rm -rf /sdcard/DCIM/Camera

Wipe -> Format Data
Wipe -> Factory Reset
Install -> vybrat cm-12-20150517-NIGHTLY-d802.zip
Swipe to Confirm Flash

Reboot, nastavení CyanogenModu a opět vstoupit do Recovery. To proto, že instalace Google Apps před nastavením systému může způsobovat problémy. Navíc volím Gapps pro starší verzi systému:

./ioroot/bts/adblinux reboot recovery

Install -> vybrat gapps-lp-20141212-signed.zip
Swipe to Confirm Flash

Pozn. Když jsem zkoušel instalovat CM i Gapps najednou podruhé, chyba se už neobjevila. Možná

Zaseknuté LG logo

Toto se může stát, pokud si smažete systém z telefonu 🙂 Je potřeba dostat se do Recovery: Držet Power button dokud nezhasne logo a neblikne. Na výzvu stisknout Power button a tím provést Hard factory reset.

Nahrávání hovorů

Nainstalovat SuperSU od Chainfire a Call Recorder od Killer Mobile (30 denní verze zdarma, původní název Total Recorder). V telefonu v nastavení pro vývojáře (zpřístupní se, když několikrát poťukáte na položku Build Number v About phone) povolit root access pro aplikace. Po spuštění Call Recorderu se nainstaluje záplata (vyžaduje root přístup a právě SuperSU ho umožní – s integrovaným sudo se instalace záplaty nezdařila).

Po aplikování záplaty z Call Recorderu je možné používat i jiný záznamník hovorů, např. ACR se zdrojem zvuku VOICE_RECOGNITION.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog, Tutoriály se štítky a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Došla trpělivost – Cyanogenmod pro LG G2

  1. Pingback: Návrat původní stock ROM pro LG G2 | Vývoj a programování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *