Návrat původní stock ROM pro LG G2

Ačkoliv to je málo pravděpodobné, možná někdy budete chtít/potřebovat nahrát původní ROM do svého mobilu. Třeba při odeslání telefonu do servisu.

V článku Došla trpělivost – Cyanogenmod pro LG G2 popisuji, jak nahrát CyanogenMod do telefonu. Pro návrat původní stock ROM je postup trochu složitější a používám k němu windows utilitu LG Flash Tool 2014. Vycházím z článku na XDA Developers Fóru.

Stáhněte LG Flash Tool 2014 a KDZ obraz původního systému, který naleznete zde. Mně se osvědčila verze Lollipop/32GB/Czech D80230A.kdz a Kitkat/Hong Kong D802/Hong Kong D80220D_00.kdz. Možná budete potřebovat ovladače pro Windows.

Po spuštění LG Flash Tool se objeví okno, ve kterém vyberte „Select Type: CDMA“, „PhoneMode: DIAG“ a stažený KDZ soubor a klikněte na „CSE Flash“. V dalším okně klikněte na „START“. Otevře se další okno, kde ponechejte původní nastavení (Country: Republic of Korea, Language: Korean). Nemusíte se bát, že by telefon byl pouze v Korejštině. Android podporuje více jazyků a je schopný při startu rozeznat, kde se nachází a automaticky přepnout do češtiny.

Jakmile stisknete OK, otevře se další okno, kde uvidíte proces nahrávání dat do telefonu a nyní zřejmě i dialog, že telefon není připojený k PC. Telefon připojte pomocí USB a přepněte do download módu (vypněte telefon, počkejte 10 vteřin, stiskněte a držte najednou POWER + VOLUME UP, dokud se na displeji neobjeví Download mode). Pak klikněte na tlačítko „Retry“ a zahajte tak proces nahrávání.

Může se objevit okno s nápisem „Connection to server failed. Try again in moment.“ To ignorujte a sledujte mobil, že se na něj nahrávají data. Ten se po úspěšném nahrání sám restartuje. Jednou se mi stalo, že se seknul na 80%. Počkal jsem asi 10 minut a pak telefon restartoval ručně a doufal, že přenos dat proběhl úspěšně, což se potvrdilo. Po restartu proběhnou potřebné systémové operace a zobrazí se průvodce nastavením telefonu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Návrat původní stock ROM pro LG G2

  1. Pingback: Došla trpělivost – Cyanogenmod pro LG G2 | Vývoj a programování

  2. Dle návodu zde zdá se vše ok ale rom se mi nenahravá ( neukazuje nahravaní na telefonu ) , nevíte prosím čím to může být ? telefon mám rootnuty ( cloud g2 3… ) v download modu mi to pise na telefonu dole na obrazovce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *