One Man Show Hra

Už delší dobu jsem si pohrával s myšlenkou, že vytvořím jednoduchou hru pro předškolní děti. Uvažoval jsem, jaký typ hry by byl pro předškoláky nejzajímavější a vyšlo mi, že to musí být adventura s minihrami. Začátkem června jsem se pustil do vývoje. Ačkoliv jsem věděl, že to bude časově velmi náročné a budu to dělat hlavně po večerech, šel jsem do toho. Zatím na hře pracuji v průměru 8 hodin měsíčně.

Většinu projektů dělám v malých týmech. Tento je výjimečný tím, že ho budu celý dělat sám. Nebo alespoň se o to pokusím a uvidím, co z toho vznikne. Zatím jsem se pustil do tvorby grafiky a animací, což jsem nikdy předtím nedělal. Mám i promyšlený scénář, ale bude třeba dopsat detaily. Čeká mě ale i gamedesign a zvukařina.

Pro počítačovou hru jsem grafiku a animace nikdy nedělal. Koupil jsem si blok, tužku a gumu a začal kreslit. Nejdříve místnosti s nábytkem, pak i různé věci. Zkoušel jsem i obkreslovat, abych si více všímal detailů toho, co kreslím. Výsledné obrázky jsem skenoval a pak v Inkscape obtahoval a převáděl do vektorů. To mi ale brzy přestalo stačit. Koupil jsem si grafický tablet One By Wacom M (takový tablet prý nesmí být příliš malý, proto M a ne S) a začal kreslit v Inkscape přes něj. Jenže ani to nebylo ono. Nyní kreslím v Gimpu. Jak skicy, tak pak obtahuju skicu do výsledného obrázku a jsem s výsledky docela spokojený.

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog, Vývoj se štítky a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *