21., 22. a 23. lekce

14. 3. jsme pokračovali v sériové komunikaci. Ukázali jsme si, jak posílat text, číslo i obsah celočíselné proměnné. Pomocí knihovny SoftwareSerial jsme vytvořili komunikační PINy RX a TX na pinech D2 a D3.

21. 3. jsme využili nabyté vědomosti z minula a vytvořili jednoduchý chat. Ve dvojicích jsme propojili naše Arduina a byli schopní zobrazit, co nám kamarád poslal. Dokázali jsme reagovat i na speciální znaky. V případě, že kamarádův text obsahoval speciální znak @, odeslali jsme mu námi nastavenou zprávu.

28. 3. jsme spojili programy z předchozích hodin a vytvořili program, který přes sériovou linku dokázal ovládat náš podvozek s dvěma motory. Program čekal na příchozí zprávy a pokud zpráva obsahovala znak A, spustil naplno levý motor. Pokud zpráva obsahovala znak a, vypnul levý motor. Pro znaky B a b zapnul a vypnul pravý motor. Ke konci hodiny jsme stihli naprogramovat „zpátečku“. Když přišel znak C, nastavilo se otáčení motorů po směru hodinových ručiček, když přišel znak c, motory se začaly otáčet na druhou stranu.

Dneska jsme si řekli něco málo o pájení cínu. Ukázali jsme si, jak odstranit bužírku z drátů, jak je pocínovat a spájet dohromady. Vodivost drátů jsme otestovali na LEDce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *