Playstation 3

Letošní Vánoce mi Ježíšek přinesl herní konzoli Playstation 3. Zamýšlel se, jestli by nebylo lepší zvolit novinku na trhu, tedy Playstation 4. Dal si vedle sebe všechna pro a proti a nakonec zvolil starší a osvědčenou verzi.

Ačkoliv hry hraju opravdu jen sporadicky, letošní Vánoční „dovolenou“ jsem trávil hlavně hraním. Ježíšek přikoupil i další ovladače a nějaké hry (jako třeba GTA 5) a já poznal, jak moc se toho změnilo od dob mého dětství, kdy jsem hrával PC hry. Nejen, že vše vypadá velmi realisticky, ale ono se to také dobře hraje. Člověku běhá mráz po zádech.

V toto článku bych se rád podělil o zkušenosti s několika hrami, které mě fakt baví. Pro ostřílené hráče tento článek nebude mít žádný přínos, ale občasnému pařmenovi, který zrovna neví, jakou hru si zahrát, by mohl pomoci.

GTA 5

Tuhle hru jednoznačně doporučuji. Je to můj favorit a ačkoliv jsem u něj strávil několik desítek hodin, ještě stále nemám dokončeno. Nevím, jestli bych si hru koupil samostatně, ale dostal jsem ji společně s konzolí a myslím, že to byla perfektní volba.

Celkem hrajete za 3 postavy (Trevor, Michael a Franklin) a plníte různé úkoly. Sem tam si střihnete velkou loupež. Dialogy jsou dost podařené a vtipné. Mám rád smysl pro detail a myslím, že autoři hry se, co se týče detailů, překonali. Uvedu příklad: ukradnete obojek psovi známé osobnosti a pak si jedete autem, posloucháte rádio a slyšíte, jak „neznámý zloděj okradl známou osobnost“.

BATTLEFIELD 4

Parádní hra s dobrým příběhem. Je to má první FPS hra, takže i na nejlehčí obtížnost jsem měl co dělat 😉 Každopádně má příběh plný napětí, zrady a obětí. Kromě kampaně hra obsahuje i multiplayer.

SPORTS CHAMPIONS 2

Pokud vlastníte i kameru Eye a ovladač Move(lépe dva), zažijete spoustu srandy u této hry. Slyšel jsem, že první díl je stejně dobrý, jako dvojka. Navíc teď mají v PS obchodu slevu na bundle obou dvou dílů. Je to výborná hra pro dva a více hráčů, zvláště na domácí párty slavila úspěch. Máte na výběr z těchto 6 disciplín:

  • bowling
  • box
  • lukostřelba
  • lyžování
  • golf
  • tenis

DIABLO 3

Ačkoliv jsem hrál pouze demoverzi, velmi váhám nad koupí plné verze (ale stále čekám, že ji někde ve slevě nebo v aukci pořídím za nižší cenu). Lze hrát příběh v multiplayeru a to dokonce na dvou ovladačích s jedním PS.

FARCRY 3

Tuto hru jsem koupil ve slevě, protože Battlefield 4 jsem už dopařil a docela mě to střílení bavilo. Hra má silný příběh a občas se dá částečně hrát jako stealth akce.

WALKING WITH DINOSAURS

Ke kameře Eye a ovladači Move jsem dostal ještě tuto hru. S pomocí speciální knihy se objevíte na své obrazovce mezi dinosaury a s pomocí průvodce různě interreagujete s tím, co se děje na obrazovce (voláte na dinosaury, třesete s korunami stromů a plašíte ptáky, …). Hra je cílená spíše na malé hráče, takže by byla vhodná pro děti. Bohužel neobsahuje češtinu, takže tomu děti moc rozumět nebudou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog se štítky , a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *