CzechHackathon

O víkendu 18. – 20. října jsem se vypravil na hackathon, kde jsme chtěli vytvořit nějakou užitečnou mobilní Android aplikaci. Naším cílem bylo zvolit téma, které by oslovilo dost lidí a zároveň aby naše aplikace byla alespoň z 80% dokončená během necelých 40 hodin.

Náš první nápad jsme velmi rychle zavrhli, když jsme zjistili, že jeden z pořadatelů už stejnou aplikaci dříve udělal. Proto jsme museli na místě vymyslet úplně nový projekt. Návrhů jsme měli několik a nakonec vybrali ten nejlepší. Podobné aplikace sice už existují, ale my měli dost inovativních nápadů, které konkurenční aplikace nechávají daleko v závěsu.

Naše aplikace slouží lidem, kteří si chtějí pravidelně pořizovat fotky nějaké věci nebo osoby a pak z nich vytvořit video (tzv. časosběrné snímky). Aplikace svého uživatele dokáže upozornit, že nastal čas pořídit další snímek a pomůže mu nastavit foťák tak, aby výsledná animace vypadala hezky. Samozřejmostí je možnost mít více projektů. Přímo v telefonu je pak možné vytvořit video a sdílet ho na sociální síti (zatím pouze G+).

Naše aplikace byla hotová hodinu před termínem odevzdání, měli jsme proto dostatek času vytvořit ukázková videa a vyladit aplikaci tak, aby byla uživatelsky přívětivá. Když jsme ji prezentovali, slavila úspěch. Z 10 projektů jsme se umístili na 3. místě s celkovým počtem 12 hlasů (první umístěný měl 18 hlasů, druhý 16 hlasů).

Aplikaci chybí doladit jen několik málo detailů. Koncem tohoto týdne umístím aplikaci na Google Play zdarma ke stažení. Podle uživatelských ohlasů se rozhodnu, jestli budu na aplikaci dále pracovat a přidávat nové funkce. Malou ukázku jednoho pokusného videa si můžete prohlédnout zde: zeitgeist_20-10-2013

Tímto článkem bych chtěl poděkovat našemu týmu i všem ostatním zúčastněným programátorům za výbornou atmosféru hlavně organizátorům, kteří tuto skvělou akci připravili. Oficiální stránky akce jsou http://www.czechhackathon.cz.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog se štítky , a jeho autorem je Petr Pošvic. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *